Day 6 (part II)

6. Saritura in lungime de pe loc

– va alegeti  o suparafata de 10-15 metri

– asezati picioarele departate la nivelul umerilor, flexati picioarele si in acelasi timp duceti bratele in spate pentru a va lua elan. Odata cu aducerea bratelor din spate in fata, impingeti cu toata forta in picioare si sariti in lungime.

– pozitia corpului in aer trebuie sa fie usor cu trunchiul aplecat,iar picioarele, trebuie sa fie pregatite sa amortizeze impactul cu aterizarea. NU ATERIZATI PE CALCAIE SI GENUNCHII INTINSI…. Aceste aterizari va pot afecta articulatiile GRAV.

Daca nu reusiti exercitiul cu deplasare, puteti incerca varinata simpla, de pe loc.

7. Brate

– asezati  fesele si podul palmelor pe marginea ladei (step)

– coborati fesele la sol fara a pune toata greutatea corpului jos,indoiti bratele pe langa corp si apoi intindeti-le ferm si reveniti de unde ati plecat.

Executati acest exercitiu 1 set a cate 20 de repetari.

8. Exercitiu pentru coapse, fese si spate

– asezi picioarele pe lada sau pe step (sau la sol daca nu exista),pozitionezi picioarele putin mai departate decat nivelul umerilor,varfurile orientate spre inainte, trunchiul usor aplecat spre inainte, bratele spijinite deasupra genunchilor.

– cobori la dreapta cu piciorul drept jos de pe lada, pulsezi de 2ori ca si cum ai face o semi genoflexiune, apoi revii la loc cu picioarele pe lada dupa care cobori cu celalalt picior la stanga si revii la loc pe lada .

Executa exercitiul 1 set a cate 20 de repatari sau pe ceas, 1minut.

9.  Flotari cu partener/a

Asezati bratele la sol, picioarele tinute de catre partener, indoiti bratele si reveniti la loc. Abdomenul  si spatele trebuie sa fieincordat, genunchii intinsi.

Lucrati exercitiul 1-2 serii a cate 16-20 repetari cu pauza intreele.

10. Scari

–  Alergare rapida pe scari treapta cu treapta – coborare normal 2-3 serii (ridicati genuchii sus si trageti coatele pe langa corp pentru  a va permite o executie buna  a miscarii).

– Fandari pe scari din 3 in 3 trepte – coborare normal – 2 serii

– Sarituri pe un picior din treapta in treapta(10 trepte) apoi schimbati piciorul (10 trepte)- coborarare normal

– Sarituri de pe doua picioare din doua in doua trepte – coborare normal. 1 -2 serii

11. Stretching

Puteti combina o parte din exercitii de la incalzire si continuaticu cele de intindere, mobilitate, relaxare.

 

Daca nu v-ati dat seama , alaturi de mine este super instructoarea si prietena mea Raluca Ionita, careia ii multumesc pentru felul in care  “ma “lucreaza . E prima si singura persoana care a reusit sa ma motiveze…si sa obtina rezultate cu mine in sala, eu fiind genul de persoana care si-a facut abonamente constant…si a renuntat dupa 2,3 sedinte de fiecare data. :))

PHOTO CREDITS: GRIGORESCU OANA CATALINA (muuultumeesc)

 

 

imageimage imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *